High Barnet, London

The garden has been designed for a young couple with three young children who have been renovating their new house in North London.

The client brief was to create a green open space with a temporary children play area for their kids in a modern setting. The existing garden was redundant and needed a new soul and functionality.

This was a challenging site, with substantial levelling issues and complex access route from the house. The new scheme offered a high quality minimalistic and contemporary appearance while creating opportunities for informal gatherings as well as space in which to relax.

The proposal includes an outdoor dining area with BBQ facilities, a child’s play area, a seating area with outdoor elegant heating, table tennis, timber decking, stepping stones, pleached  and multi –stem trees, ornamental hedges, year round colourful herbaceous planting and  a large area of grass.